על חומוס ורוד שמעת?

שתפו ע"י

אוקטובר הגיע, חודש המודעות,

הפיד נצבע בוורוד, האם קיימת אפשרות שלמתכונים בריאים וורודים לא נדאג?

פניתי לגבי שתמיד שמחה לעזור לי בכל גחמה,

ושמחה לשתף במספר מתכונים ורודים וזה הראשון.

חומוס סלק!

המתכון הבא הוא מתכון שאני אישית התאהבתי בו.

מדובר בחומוס אהבה ישנה וסלק משהו שממש בא לי לאכול יותר

 

למה כדאי לשלב יותר סלק  בתפריט?

  • עשיר בחומר בשם קובלט המגביר את היצור של ויטמין B12.
  • עשיר בויטמינים B.
  • מחזק ומנקה את הכבד
  • מסייע לתפקוד המוחי
  • מנקה את הגוף מהצטברות רעלים
  • עשיר בנוגדי חמצון
  • מכיל ברזל הנספג בקלות ובכך מעולה לאנמיה.
  • מוריד לחץ דם
  • תורם לבריאות העצם
  • מוריד את הכולסטרול ה”רע” LDL
  • מסייע לטיפול בעצירות
  • צריך עוד סיבות?

מה בנוגע לסוכר שבסלק?

הרבה פעמים אנשים מפחדים לצרוך סלק, הטעם המתוק שלו עושה רושם שהוא מלא בסוכר. אבל אנחנו לא מפחדים מהסוכר שלו והסיבה היא שקודם כל, בדיוק ראינו כמה שהסלק מעולה ומזין. שנית, לעומת סוכר “ריק” שמגיע במתוקים אחרים -סלק מגיע עם סיבים תזונתיים שמעכבים את העליה החדה של הסוכר בגוף. מהסיבה הזאת, אם תרצו לצרוך סלק ולהמנע מעליה חדה של סוכר – תעדיפו לצרוך אותם בשלמותם- בסלט, בקציצות, בתבשיל או….בחומוס! (במיץ לצורך העניין, הוא מעלה סוכר מהר יותר כי הוא נטול סיבים).

 

למתכון צריך :

  • 2 סלקים קלופים בגודל בינוני.
  • 1.5 כוסות של גרגירי חומוס*
  • ¼ כוס מים
  • 1 לימון סחוט
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • ½ כפית מלח

*גרגירי חומוס- אפשר לבשל גרגירי חומוס יבשים בבית, לבשל חומוסים קפואים  או להשתמש בפחית שימורים.

ההמלצה שלי היא לא להשתמש בשימורים, או להשתמש בהם כמה שפחות מכיוון שמכילים הרבה מלח ואלומיניום.

אופן ההכנה :

  • לחתוך את הסלק לקוביות קטנות ולהכניס לתנור על נייר אפייה. לאפות בחום של 200 מעלות ל40-45 דק’ (או עד שהתרככו מספיק שאפשר להכניס מזלג בקלות)
  • להכניס את כל הרכיבים למעבד מזון (או בלנדר חזק אם יש).

* אני אישית אוהבת את החומוס שלי גרגירי אבל אם תרצו להפוך את המרקם לאחיד וקרמי    יותר  – תוכלו להוסיף 1-2 כפות טחינה/מים.

* תרגישו חופשי להיות יצירתיים ולתבל לפי מה שאתם אוהבים- כמון, פטרוזיליה, אורגנו..

  •  זהו! סיימתם! לקישוט תוכלו להוסיף קצת שמן זית, שומשום או נבטים.

כדי לזרז את המתכון:

  • תוכלו להשתמש בגרגירי חומוס משימורים (400 גרם = בדיוק הכמות)
  • תוכלו לחמם את הסלק בתנור מראש ולשמור במקרר ופשוט לזרוק הכל לבלנדר ברגע אתם מוכנים.

המתכון לקוח מהאתר של Pick up limes.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הירשמו לניוזלטר

פוסטים אחרונים

שלום לך ארץ נהדרת

מכורתי אהובה💙 את חוגגת 75 שנים, ובגילך את יודעת מהן מורדות ועליות,...

קרא עוד

לא בת 16 אבל יודעת משהו

11/3 חוגגת 🎂 שנה נוספת עוד רגע חולפת, וAnnie מנסה בצעדי צב...

קרא עוד

Imagine believe achieve

Imagine Believe Achieve דברים רבים מסמלים לנו את הזמן שחלף, שינוי. ולא,...

קרא עוד

הכל משתבש לטובה !

הכל משתבש לטובה , משפט ששגור אצל רבים מאיתנו לעיתים לחפות אחר...

קרא עוד