אסאי על הבוקר

שתפו ע"י

את גבי הכרתי דרך האינסטגרם, הדבר ששבה את ליבי, הוא האופטימיות הנפלאה ומעבר,

המתכונים הנפלאים שעבורי היו מאוד ידידותיים וזמינים,

באופן אישי ביומיום מעדיפה להכין דברים קלילים.

זה החל באהבה ממבט ראשון בצלחת האסאי והמשיך הלאה…

פניתי לגבי וביקשתי את עזרתה שפשוט תפרט מדוע אסאי?

אני פולניה ובכל זאת משתפת וממליצה לכם בחום להתמכר, בטח בחודשי הקיץ החמים ובטח אחרי האימון  !תהנו

אז,הנה רעיון לארוחת בוקר קרה ומפנקת לספורטאים – כזאת עם אנרגיה זמינה, ערכים תזונתיים גבוהים וטעם מפנק- כי מגיע לנו לאכול בריא וגם טעים !

אבל רגע לפני שנעבור למתכון – בואו נראה כמה מהכוכבים במתכון שהופכים את המאכל

הזה לממש בריא.

בננה– בננה מכילה אנרגיה זמינה ולכן מתאימה לאכילה לפני פעילות גופנית (אבל גם אחרי). כמו כן הבננה עשירה במגנזיום ואשלגן – מינרלים חשובים לאיזון לחץ דם ותפקוד תקין של שרירים.

אוכמניות כחולות ואסאי– מזונות על!

נוגדי חמצון ונוגדי דלקת עוצמתיים. עשירים בויטמינים ומינרלים הנותנים לגוף חיוניות, אנרגיה ואף יכולים לתרום בתהליך ירידה במשקל למי שמעוניין בכך.

צ'יה– עוד מזון על אשר תורם לניקוי הגוף מרעלים,  לעיכול תקין, עשיר באומגה 3, חלבון וסידן, נוגד חמצון, מסייע בהורדת כולסטרול ועוד.

תרד– מכיל ברזל ומסייע בהפחתת לחץ דם גבוה, שומר על עצמות בריאות וחזקות, עשיר במינרלים ונוגדי חמצון, מאט תהליכי הזדקנות ומחזק את מערכת החיסון.

ועכשיו אפשר לגשת למתכון:

מצרכים:

  • חצי כוס בננה קפואה חתוכה
  • חצי כוס אוכמניות כחולות
  • 1 כפית אבקת אסאי (אפשר גם חצי מנת אסאי קפוא)
  • 1 כפית תמצית וניל טבעית
  • 1 כף צ’יה
  • 1 חופן קטן של תרד (אופציונלי ומומלץ)
  • 1/4 כוס קרח
  • 1/3 כוס משקה שקדים
  • תוספות למעלה: מה שתרצו- אני הוספתי אגוזי פקאן, קקאו ניבס, גוג’י ברי וזרעי המפ

אופן ההכנה:

מצחיק לכתוב אבל בכל זאת- תוסיפו את הכול לבלנדר. אם המרקם נוזלי מדי תוכלו להוסיף יותר בננות וקרח. אם סמיך מדי (יש דבר כזה?) תוכלו להוסיף עוד טיפה משקה שקדים או מים.

תוסיפו מעל את התוספות שאתם אוהבים – ובתאבון!

דגשים:

  • במנה עתירת סוכר פירות אני ממליצה לשלב חלבונים או שומנים כדי להוריד את האינדקס הגליקמי- כשתעשו את זה, הסוכר בדם יעלה בהרדגתיות וירד לאט, כך תרגישו שבעים וערניים לאורך זמן ותרגישו פחות ‘נפילות סוכר’
  • מומלץ לצרוך זרעי צ'יה מושרים במים כ-20 דק' או טחונים ולא כמו שהם נקנים (מחשש לעצירות ומספיגה פחותה של ערכיה)

מחכות לתמונות,

בתאבון !

מוזמנים להכיר את גבי,

גבי יפה – נטורופתית לעוד תכנים מוזמנים לבקר בפייסבוק או באתר: www.gabijaffe.com https://www.facebook.com\gabijaffe

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הירשמו לניוזלטר

פוסטים אחרונים

שלום לך ארץ נהדרת

מכורתי אהובה💙 את חוגגת 75 שנים, ובגילך את יודעת מהן מורדות ועליות,...

קרא עוד

לא בת 16 אבל יודעת משהו

11/3 חוגגת 🎂 שנה נוספת עוד רגע חולפת, וAnnie מנסה בצעדי צב...

קרא עוד

Imagine believe achieve

Imagine Believe Achieve דברים רבים מסמלים לנו את הזמן שחלף, שינוי. ולא,...

קרא עוד

הכל משתבש לטובה !

הכל משתבש לטובה , משפט ששגור אצל רבים מאיתנו לעיתים לחפות אחר...

קרא עוד